Hoe werken voorspellingsscenario's?

Nadat de centrale prognose is opgesteld, beoordelen de scenario's de financiële impact van specifieke gebeurtenissen op de kasstroom.

Support Fygr avatar
Geschreven door Support Fygr
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Eenmaal :

Je kunt alternatieve scenario's bouwen op Fygr.

Klik hiervoor op de knop "Scenario" en vervolgens op "+ Scenario" :

Afbeelding van het tabblad Dashboard - Een scenario toevoegen

Geef vervolgens je scenario een naam en bevestig:

Een scenario toevoegen

Een scenario neemt de cijfers van de centrale prognose en voegt daar gebeurtenissen aan toe (positief of negatief). Bijvoorbeeld:

• Het verkrijgen van financiering;

• Het aannemen van een of meer werknemers;

• Een omzetdaling van enkele maanden;

• De aankoop van apparatuur;

• enz.

Om een bepaald scenario weer te geven in je tabel, selecteer je het uit het drop-downmenu boven de tabel.

De zwarte cijfers in je tabel komen overeen met de cijfers voor het geselecteerde scenario. De cijfers in groen/rood komen overeen met het verschil - in de geselecteerde cel - tussen het geselecteerde scenario (links) en het centrale scenario (of het andere geselecteerde scenario, rechts).

Elk scenario komt overeen met een combinatie van gebeurtenissen:

Afbeelding met de gebeurtenissen voor elk scenario

En elk evenement wordt individueel geconfigureerd volgens een reeks criteria.

Afbeelding met de instellingen voor elke gebeurtenis

Je kunt de tabel gebruiken om 2 scenario's te vergelijken:

Afbeelding met de vergelijkingstabel tussen twee scenario's

Of alle scenario's uit de grafiek :

Afbeelding met de weergave van alle scenario's uit de grafiek

U kunt ook onze instructievideo bekijken om te leren hoe u uw scenario's kunt bouwen 👇